Přemýšlíte nad investicí do zimní zahrady? Pokud ano, jistě vám hlavou proběhly různé otázky. Na ty nejčastější vám odpovíme v tomto článku.  

Zimní zahrada od Profiltechniku

Cena – na kolik mě investice do zimní zahrady vyjde? 

Naprosto chápeme, proč je cena zimní zahrady tím nejfrekventovanějším dotazem. Nemůžeme ji však předem určit, a to z několika důvodů. Realizace od Profiltechniku jsou jedinečné tím, že je nikdy nevyrábíme podle předem dané šablony. Každou konstrukci naopak naši architekti navrhují na míru vašeho domu, což dělá zimní zahradu i její cenu individuální.  

Jaké je řešení? Náš konfigurátor, kam můžete zaslat svou představu o zimní zahradě či jiné realizaci. My vám následně vytvoříme prvotní návrh a poskytneme odhad ceny. 

Navrhněte si vlastní realizaci a získejte tak rychlý odhad ceny 

Je zimní zahrada celoročně obyvatelná?  

Ano, zimní zahrada plní funkci plnohodnotné místnosti s ideální teplotou a komfortem za každého počasí. Perfektní izolaci zajistí dvojskla a trojskla dle vybraného typu posuvné stěny. Teplotu můžete v zimní zahradě regulovat stejně jako v běžné místnosti.  

Můžu vytápět zimní zahradu?  

Možností vytápění zimní zahrady je spoustu, a to od podlahového topení až po vytápění krbem. Pokud víte, že nebudete zimní zahradu obývat celoročně, postačí vám i infrazářiče. Pro celoroční využití raději zvolte celoplošné podlahové vytápění, které není na pohled vidět, ale vytopí zimní zahradu za každého počasí.  

Je potřeba na stavbu zimní zahrady stavební povolení?  

Na tuto otázku vám odpoví příslušný úřad, který projekt stavby zimní zahrady bude řešit. Každý úřad v České republice totiž jedná samostatně, a proto je i výklad stavebního zákona u všech subjektů individuální.  

Máme pro vás však dobrou zprávu! Od 1. 7. 2024 se mění stavební zákon, který by toto řízení měl obecně velmi zjednodušit.